Hvordan kan jeg planlægge hjemmeundervisning under COVID-19 karantænen? Vi har nogle tips.

Har du brug for hjælp til at planlægge dit barns hjemmeundervisning, så kan Tiimo hjælpe dig.

Blog header
Mar 25, 2020

Tiimo member

March 25, 2020
Anna Fay
Lead on partnerships & Community outreach

COVID-19 er både stressende og ikke mindst skræmmende. Den globale pandemi betyder, at skoler og arbejdspladser over hele verden må holde lukket. Derudover har mange skoler givet mandat til, at forældre støtter deres børn i skolearbejdet hver dag i karantæneperioden. I kølvandet på lukningerne har vi hørt mange fortælle om udfordringerne ved at opretholde en nogenlunde regelmæssig hverdag hjemme, der fungerer for alle.

Eksperter i Danmark har (blandt andet) anbefalet, familier i isolation under COVID-19 skal forsøge at:

  1. Have faste morgen- og aftenrutiner.
  2. Prøve at strukturere hjemmeundervisningen i samme tidsrum hver dag.
  3. Sikre sig at der er pauser fra skolearbejdet, og at pauserne gerne må indeholde bevægelse og/eller kreative aktiviteter.
  4. Prøv så vidt muligt at være fleksible og rummelige overfor hinanden.

Selvom disse anbefalinger giver mening for os i praksis, er vi klar over, at det helt klart er lettere sagt end gjort. Det er vanskeligt at vedligeholde rutiner uden en form for planlagt struktur. Og, som nogle forældre har spurgt - hvordan skal en arbejdsdag, en skoledag og børnepasning alt sammen ske under ét og samme tag?

Tilføj alt det ekstra pres på forældre, som denne pandemi har skabt, hvad enten det er følelsesmæssigt, økonomisk, eller sundhedsrelateret, så kan denne opgave virke helt uoverskuelig (Shoutout til de forældre, der ikke er i stand til at være hjemme med børnene, og stadig er på vej på arbejde i disse dage: jer i sundhedssektoren, i rengøringsbranchen, i affaldshåndteringen, transit medarbejdere, jer i fødevarebutikker: tak for tage jer af os allesammen!).

Hvordan kan du lave en skolerutine som fungerer under COVID-19 isolationen? Her er vores råd til at skabe en god familierutine og struktur under isolationen:

  • Prioriter din families mentale og fysiske helbred - ikke bare hvor meget i når.
  • Lav en rutine sammen, som alle forstår.
  • Brug billeder og ikoner som repræsenterer aktiviteter, så børn, der er mere visuelle kan forstå, hvad der skal ske.
  • Hvis dit barn har brug for mere aktiv støtte, så prøv Tiimo app, hvor de kan følge med i deres skema løbende.

Først og fremmest vil vi minde dig om, at familiens mentale og fysiske sundhed er det allervigtigste. I mange situationer er det umuligt at kunne alle de ting, I plejer at kunne, når der ikke er krise-tilstande. Det er okay. Vær god mod dig selv og andre - det er en særlig situation, vi står i.

Når det er sagt, så kan struktur og faste rutiner faktisk reducere stress, særligt for personer med ADHD og/eller autisme. At planlægge et skema i forvejen, forventningsafstemme med familien (f.eks. Sikre sig at alle er indforståede med rutinerne), og lave en visuel tidsplan, som alle kan følge med i løbende, kan hjælpe med at give dagene mere struktur, og at alles behov bliver mødt på den bedst mulige måde.

Det er netop her, Tiimo kan være en hjælp. Vores digitale hjælpeværktøj er designet til familier med børn, som har ADHD og/eller autisme og giver struktur og visuel støtte. I vores webkalender, kan familier (ligesom din!) planlægge deres ugentlige tidsplan ved at lave aktiviteter med ikoner og farver, som repræsenterer dem.

Efter du har lavet alle dagens aktiviteter, kan du gemme dele af dagen som faste rutiner. Vi anbefaler altid brugere at lave en morgen, aften og hverdagsrutine (som inkluderer arbejde og/eller skolerelaterede aktiviteter). Vores webværktøj er helt gratis og du kan lave op til fem forskellige kalendere. Sådan kunne dit barns ugentlige kalender for eksempel se ud:

schedule

Hvis dig eller dine børn har brug for mere støtte, kan du bruge vores app (tilgængelig til både iOS og Android devices). Her kan I løbende følge med i den aktivitet som er i gang lige nu med en visuel tidslinje, I kan se små noter til aktiviteten, og også afslutte eller starte aktiviteter før tid. Når der sker ændringer i aktiviteten, og den fx er ved at være slut, får du besked via en notifikation med vibration og lyd. Alle kan prøve Tiimo app i 14 dage gratis!


devices2

Jade fra The Autism Page, som er en af vores partnere, har allerede lavet en skøn guide til, hvordan man kan få familielivet til at fungere under COVID-19 og viser i detaljer, hvordan de bruger Tiimo til at opbygge en god rutine for børnene.

Vi har også spurgt alle i Tiimo fællesskabet, om de vil dele deres ugentlige plan med os, så vi kan hjælpe hinanden med at få inspiration og gode råd. Se alle forslagene på vores Facebook side! Hvis du har lyst, så del endelig din egen ugeplan eller andre gode råd og idéer, som fungerer for dig/jer! Det er svære tider, men vi ved, at når vi hjælper hinanden, så bliver det meget nemmere. Som altid, kontakt os hvis I har feedback eller spørgsmål til, hvordan I kommer i gang eller bare gerne vil snakke.tiimo_app_store

Join thousands of users worldwide.
Download Tiimo app.


© 2022 Tiimo A/S | CVR: 36904089
Danneskiold-Samsøes Allé 41, 1434 København K